URI’s in WordPress: embedden van audio en Spotify

Het heeft even geduurd voordat ik begreep wat een URI was. Uit enige studie blijkt: ze zijn bijzonder handig. Zo kan je met het commando audio heel eenvoudig een URL die eindigt op .mp3 in een post embedden.

Hoe? Het lijkt op coderen, maar stelt geen reet voor. Je kopieert de url op die op .mp3 eindigt, en zet er audio voor (het woord) en het geheel tussen [] haken. Enter en WordPress maakt er een mooie player van (deze is leeg, het gaat om de player):

Nu is er ook een URI voor Spotify. Kijk, dan kan je dus heel eenvoudig nummers van deze prachtige muziekdienst in je posts opnemen. Het enige lastige is dat je zonder de haken moeten werken (dat zijn deze [ en deze ]).

Hoe ga je te werk?

  1. Ga naar Spotify;
  2. Ga naar het nummer dat je wilt embedden;
  3. Klink er met je rechter muisknop op;
  4. Kopieer de SpotifyURI code (die verschijnt in je keuzemenu);
  5. Add New Post in WordPress;
  6. Klik rechtsboven op ‘HTML’
  7. Rechtermuisknop, plakken en enter.
Klaar! Je kan nog geen albums embedden, ook geen artiesten, maar wel nummers. Je moet wel een account hebben bij Spotify of je maximaal aantal uren nog niet overschreden om als bezoeker van de post de muziek nu te kunnen beluisteren. Kijk maar:
_

spotify:track:6NWlxW3s6HCCb3sFNkBUsG

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.