Onderzoekje: Hashtag indicatie politieke kleur tweets?

Wie de tegenbegroting van het CDA wil volgen met de groene bril van de christen-democraten, doet er goed aan #hetalternatief of #7principes te volgen op Twitter. De fractie heeft besloten om deze hashtags tussen onze ogen en oren te krijgen. Daarop natuurlijk druk onderstrepen van nut en noodzaak van Sybs plannen.

Meer neutraal, een breder net en meer context biedt #CDA uiteraard. De hastag wordt door meer beschouwender tweeps gebruikt en zal ook de komende dagen het debat omzetten in een ad hoc gemeenschap. Ook tegenbegroting (als zoekterm en veel minder als hashtag) gooit het net iets breder uit dan het hysterisch enthousiasme van de partij(leden) zelf. Uiteraard gilt dit om systematischer onderzoek: welke politieke kleur verraadt een hashtag? Mooie afstudeerscriptie … 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.