Vrijdagelijkse vindingen (op woensdag)

Zelf griepje spelen? Dat kan – in een wat lastig aan de praat te krijgen spel ben jezelf de verspreider van de griep. Het spel maakt duidelijk hoe lastig het is een pandemie te beginnen. Terwijl je het speelt, krijg je allerhande informatie over de griep, verspreiding en bestrijding. Een 2.0-manier om onderwerpen te tackelen. De vraag is of dit de juiste manier is – interessant is te zien dat een spel veel kennis kan ontsluiten.

Hoe meer ik het volg, hoe interessanter de economische wereld is. Als we alles in geld kunnen uitdrukken (de stelling van Robert Nash), waarom het geld dan niet volgen? Met een kekke agenda die je hier zelf kan instellen.Ik krijg hem hier niet aan de praat, maar op mijn Netvibes werkt het prima.

Tja … Misdaad loont. De mafia heeft het makkelijk – ze hebben een shit load aan cash in kas. Bij gebrek aan keiharde pecunia kunnen ze naar hartenlust investeren, daar waar investment banks zijn omgevallen of op hun centjes zitten. De kans dat ze nog rijker uit deze crisis komen, is dus heel erg groot. Het is niet anders. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.