Vrijdagelijkse vindingen (7)

Wat mee doen: Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt – ad random foto’s op mijn blog en tiny url’s met dezelfde foto’s op mijn Twitter-account. Ik experimenteer met Pixelpipe en Mobypicture – gratis diensten waarmee je razendsnel foto’s en video’s van je telefoon op je blog kunt posten. Ideaal voor de hardcore nieuwsjournalist: de meeste toestellen hebben prima camera’s en een actiefoto is snel gemaakt – en snel gepost, dus.

Moet je weten: Soms zeggen beelden genoeg dan duizend woorden. Een prachtige verbeelding van de kloof tussen liberals versus conservatives in Amerika. Alleen hier om blijkt Amerika al complexer dan ik altijd heb gedacht. En een nieuw woord geleerd: character assasing group (over Media Matters). Ik wist trouwens niet dat zowel The New York Times als de Los Angeles Times monolithische, linkse media waren. Hoe zouden ze in Amerika de Groene Amsterdammer vinden?

Moet je lezen: Conficker, Ghostnet – oorlogen voeren we niet alleen op slagvelden, maar ook in matrices. Op internet, dat is. Net Effect (FP) heb ik al besproken, daar komt nu InfoWar Monitor bij. Een kekke nieuwsbrief van onder meer de Universiteit van Toronto. Zij legden Ghostnet bloot – een vermoedelijk Chinees botnet dat in 103 landen 1295 computers infecteerde en daardoor kon bespioneren. Spannende 007-literatuur! En ook voor leken aardig te volgen.

Over meepraten: Stel je bent bankier of minister van Financiën en het gaat niet goed op jouw markt – hoe moet je dan communiceren? Moet je de optimist uithangen, of juist niet? Is enthousiasme misplaatst of juist noodzakelijk om de boel weer op gang te krijgen? Wouter Bos weigerde bijvoorbeeld lange tijd te spreken van een crisis – hij sprak liever over financiële turbulentie. Dit paper, wat ik nu heel snel ga lezen, gaat precies over deze vragen. Prachtig! <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.