Vrijdagelijkse vindingen

OPVALLEND | Ik begin niet graag met een lang citaat, maar soms herken ik Otto ergens in: SPEEDY babies develop motor skills early, and often start walking unassisted at ten months. They are often avid runners, climbers and eager to jump and skip, and all in all, are quite agile and physically active.” Tot zo ver zou het Otto kunnen zijn. Maar hij is het niet. Een speedy baby namelijk geen last van allergie of astma en is bovengemiddeld intelligent. Otto heeft een tijdje hard gehijgt en bovengemiddelde intelligentie heb ik nog niet waargenomen. Waarom dan toch melding hiervan gemaakt? Wel, ik dacht dat we alle gedragsproblemen wel redelijk hadden geclassificeerd – niet dus. Speedy babies is een nieuwe gedragsstoornis. Hoe vaak staan we daarvan aan de wieg?

INFORMATIEF | Volgens Trouw reed staatssecretaris Jack de Vries voorafgaand aan het debat met de Kamer een steekwagen met rapporten over de F35 (JSF) naar binnen om Kamerleden te overtuigen van de waarde en het nut. Die steekwagen ging niet richting belastingbetaler, dus moeten we zelf maar onze informatie bij elkaar scharrelen. Gelukkig is dat vrij eenvoudig. Want in Amerika doen ze niet zo moeilijk over vrijgeven van documenten. Zoals hier – een handig overzicht over over het vliegtuigje. In slechts 25 pagina’s prima leesbaar proza. Daar – in Amerika bedoel ik – hebben ze ook wetenschappers met veel vrije tijd. Zij maken zich zorgen over van alles en nog wat en zoeken daar dan documenten bij. Handig voor ons.

NUTTIG | Nuttig, nuttig, wat is precies nuttig? Soundslides is mooi en je gooit er hoge ogen mee. De BBC heeft de kunst van foto’s met audio aardig onder de knieaudio slides heet dat in 2.0 taal. Ik ga er ook even mee experimenteren. De resultaten staan – hopelijk- binnenkort op deze blog.

VARIA |
Toerisme 2.0: de deur niet meer uit om een stad te bezoeken. het kan in Dordt! We zullen al die Japanners uit het Amsterdamse straatbeeld gaan missen. Geen busladingen flitslichten meer die pas thuis van hun Europese tour genieten. neen, de nieuwe toerist neemt plaats achter zijn computer, lekker thuis, om toch de wereld eens te verkennen. Ideaal voor de vakantiehater, zoals ik. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.