Vrijdagelijkse vindingen (4)

Wat mee doen: Gisteren cursus crossmedia. Meester Stronks had weer een paar prachtige sites. Zo maar, voor helemaal niets in de aanbieding en nog gratis ook. Veel snap ik niet direct, van eentje werd ik meteen een beetje opgewonden: www.qik.com. Ik kondigde mijn account al op Twitter aan. Qik maakt live video-uitzendingen met mijn mobiele telefoon mogelijk. Dus als ergens de pleuris uitbreekt, hoef ik slechts mijn qik aplicatie op te starten, mijn telefoon naar alle ellende te richten en heel de wereld kan meekijken. Prachtig.

Moet je weten: Ik luister al een tijdje elke avond (heerlijk) naar TIP: Today in Parliament. Een BBC-podcast over … vandaag in het parlement. Nauwelijks geleuter van journalisten, wel letterlijke weergaven van de parlementaire debatten in de UK. Ik slaap er heerlijk op, hoewel ik de laatste tijd nog wel eens mijn oren spits. Brown en Cameron (conservatieven) kunnen werkelijk fantastisch debatteren. Een aanrader dus.

Moet je lezen: Als beide heren dan in het lager Huis de handschoen opnemen, moeten natuurlijk wel hun feiten kloppen. Channel 4 heeft daar een site voor ingericht: factchecking. Dat doet Channel 4 simpel, doeltreffend en boeiend. Er is ook een Nederlands equivalent: de nieuwscheckers van de universiteit Leiden. Zij scheiden kaf en koren en zoeken naar de moderne broodjes aap. Goed initiatief!

Over meepraten: Eigenlijk hadden we deze week al een hele post waarover we moeten meepraten: Wouter van Cleef analyseerde een voorstel om mullahs te laten pokeren om vrede in Afghanistan. Speltheorie, schreef hij, was het enige vak dat hij moest herren. Volgens mij vergist hij zich: ook dit vak haalde hij bij mijn weten in een keer. Ik heb er drie keer over gedaan. Doet niet ter zake. Wat wel leuk is, is het originele paper van de grote Nash (A Beautiful Mind), die je hier kan vinden. Ik stel voor om dit in een enveloppe richting Tora Bora te sturen:

John Nash – PhD Thesis Martin Jhon Nash thesis of the university princeton. COOPERATIVE GAMES – MAY 1950

Publish at Scribd or explore others: Academic Work Science & Engineerin games thesis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.