Handig snufje van Bloomberg

Grazend over het web kom ik regelmatig artikelen tegen waarvan ik graag de context snel in beeld wil hebben. Dat is zo gedaan, maar kost tijd. Ik moet zelf zoektermen uit het stuk destilleren, namen knippen en plakken, inkloppen bij andere media en zo een eigen setje achtergronden samenstellen. Dat kan sneller – als je Bloomberg tenminste vertrouwt.

Het persbureau is vooral bekend vanwege de terminals waarmee handelaren op de beurs werken. Het bedrijf scheidt ook grote hoeveelheden (gratis) (economisch) nieuws af voor belangstellenden. Ik ben zo’n junk en volg Bloomberg op mijn laptop en telefoon. Het platform heeft sinds enige tijd ook een toepassing (voor Chrome en Opera) die op basis van een bezochte pagina op internet in een zijbalk meer informatie biedt (zie afbeelding).

Bovenstaand verhaal is van de Washington Post, de┬áoverlay is van Bloomberg in het eigen archief vergelijkbare artikelen heeft gevonden en de doopceel van betrokken actoren licht. In een muisklik, wel te verstaan. Een belangrijke kanttekening: Bloomberg is vooral heel erg goed in Engelstalig nieuws en heeft beduidend meer moeite met NOS en NU.nl (om twee belangrijke nieuwsstromen te noemen). Voor meer internationaal geori├źnteerde metropolieten onder ons – je bent maar een muisklik verwijderd van context. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.