Waarom #FuckdeKoning meer zegt over Abulkasim Al-Jaberi dan over Willy

#Fuckdekoning! Zo, kijk mij eens stoer zijn! Heb ik toch maar mooi even de Koning beledigd! Haha! Wie doet mij wat! #Fuckdewet wil ik daar aan toevoegen. Want in de wet staat dat ik de koning niet mag fucken. En de Koningin ook niet, net zo min als een bevriend staatshoofd. En dat, zeggen in aller haast opgetrommelde experts, is tegen het vrije woord. Beledigen moet kunnen en mogen want we hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting. Toevallig! Oranje-minnend-Nederland klom dan al snel in hun twitteraccount om de experts ‘vrijheidsfundi’s’ te dopen, gevolgd door vele *zucht* en #next.

Wat een #FuckDebat.

Dat je het niet eens bent met de Koning, prima. Dat je het wel eens bent met het instituut, ook prima. Maar dat je reageert op het weinig steekhoudend argument ‘#FuckdeKoning’ met ‘vrijheidsfundi’s … Mijn hemel. Wat zijn we dan stoer aan het debatteren met zijn allen. En wat komen we een stap dichterbij het afschaffen of juist behouden van het Koningschap … #not. En dat Abulkasim Al-Jaberi wordt vervolgd voor majesteitsschennis heeft natuurlijk helemaal niets met het schennen van de majesteit te maken.

Een kort intermezzo: in Leiden is het verboden om met inbrekersgereedschap in de auto rond te rijden. Dat mag niet – verboden in de APV. Echt. U voelt hem aankomen: in Leiden is natuurlijk niet elk klusjesbedrijf de lul. Maar de politie heeft maar mooi een artikel om bij hoge uitzonderingen sommige busjes even aan de kant te houden, er in te kijken en mogelijk, bij het aantreffen van een koevoet, iemand even mee te nemen voor een goed gesprek op het bureau. Zo werkt volgens mij ook #FuckdeKoning.

De politie wilde Abulkasim Al-Jaberi graag even meenemen, maar op basis waarvan? Omdat de politie daar soms hele goede en soms hele slechte redenen voor heeft. Omdat iemand niet wil ophouden met schreeuwen, omdat een agent heel erg chagrijnig is, omdat … vult u maar een reden in die in 9 van de 10 gevallen helemaal niets met Willy te maken heeft, maar alles met Abulkasim Al-Jaberi. Dat is vervelend, moet goed worden uitgezocht en heel erg flauw. Maar als het zo is, hebben we een veel interessantere discussie denk ik dan verzanden in #FuckdeKoning versus ‘vrijheidsfundi’s’. Te triest, echt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.