Brian Williams is onbetrouwbaar, NBC mede-schuldig

The New Yorker zoekt een verklaring voor de affaire-Williams. Ken Auletta zoekt die verklaring deels bij NBC, het netwerk waar Williams werkte. Want een schandaal is lang niet altijd de overtreding van een norm alleen. Liegen dat je in een helikopter zat die werd aangevallen, mag niet.

Als journalist al helemaal niet. Want als er een verhaal niet klopt, welk verhaal moeten we dan nog wel serieus nemen? Maar waarom tillen we bij sommige journalisten (anchor in dit geval) zwaarder aan een leugen dan bij anderen? Op die vraag geeft Auletta een eerste aanzet van een antwoord: wie journalisten presenteert als alwetend, moet niet verbaasd zijn als ze zich ook zo gaan gedragen.

The networks have a stake in promoting their anchors as God-like figures. By showing them in war zones, with Obama or Putin, buffeted by hurricanes, and comforting victims, they are telling viewers that their anchors are truth-tellers who have been everywhere and seen everything and have experience you can trust.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.