Click! Democratie en technologie

Internet biedt ongekende mogelijkheden om meningen te uiten, sociale media zijn platformen van de democratie. Tegenover deze jubelstemming staat de constante dreiging van geheime diensten (ook westerse trouwens) die voortdurend meekijken en -lezen. Biedt technologie nu democratische kansen of moeten we ons juist wapenen tegen misbruik door regimes? Wat is eigenlijk het verband tussen (internet)technologie en democratie?

Om te beginnen: dat verband is buitengewoon ingewikkeld. De BBC besteedde aan deze vraag een paneldiscussie van bijna een uur, in het (radio- en televisieprogramma Click. Van het radioprogramma is ook een uitstekende podcast gratis te volgen.

In deze aflevering zijn Arvind Gupta, hoofd tech van India’s regeringspartij Bharatiya Janata Partij, Twitter’s Vijaya Gadde, Rick Falkvinge, oprichter van de Zweedse Pirate Party, en Emma Mulqueeny, oprichter van Rewired State te gast. Een uitgelezen gezelschap om te debatteren over het kruispunt tussen technologie en democratie; met alle kansen en bedreigingen die daarbij komen kijken. Een zit, maar wel de moeite waard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.