#SoulfoodRadioOnline: Jack White plast Rolling Stone af – keihard

Jack White heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de Foo Fighters, een band waar volgens hem drie gitaristen allemaal hetzelfde spelen, maar nog niet aan de Rolling Stone, het muziekblad. Gaat-ie waarschijnlijk ook niet doen. White bleef eerder deze week tijdens een concert hangen in een erg grappige rant tegen het blad. Dat zullen ze op de redactie van het blad ook vinden, vermoed ik. In de bekende en gekmakende lijstjesstijl waarmee internet wordt volgescheten, nam hij de redactie van het blad flink op de hak.

  • “Brought to you by the Kardasian family, Rollingstone.com!”
  • “15 outfits that will blow your mind that Taylor Swift wore this month, Rollingstone.com!”
  • “10 reasons why Rollingstone.com didn’t cover the Newport Folk Festival for 50 years straight!”
  • 12 reasons why Rolling Stone won’t put a black-and-white cover on the cover of their magazine unless you’re dead!”

Om te eindigen met: “This is becoming a Kanye West-esque rant, per Rollingstone.com. Because apparently, nowadays, you aren’t allowed to speak to your own fans about anything, lest it be a rant.”

Hilarisch, natuurlijk. En duidelijk bedoeld voor White-fans. En die steken tegenwoordig een mobieltje in de lucht om alles op te nemen en direct via internet te delen. Want ook de verstokte muziekliefhebber is niet van gisteren. Vandaar een nieuwe rubriek bij #SoulfoodRadioOnline: de virtuele randverschijnselen van muziek. Kroegjes, bandjes, opvallende opnamen, bootlegs, foto, film en video, audiosporen die verdwaald raken: alles kan in het kleine crossmediale knutselhoekje. Omdat de muziek mee moet in de tijd. Vandaar deze bootleg van Jack Whites rant en improviste. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.