Hoe praat je tegen vrouwen, zonder ze de stuipen op het lijf te jagen?

Vrouwen. Je kan beter … Enfin, er zijn Republikeinen die grote moeite hebben met de sekse. Vandaar een handleiding politiek taalgebruik voor dummies.

Nee, het vrouwelijk lichaam heeft geen geheim mechanisme waarmee het ‘op slot’ gaat zodra ze wordt verkracht om zo een zwangerschap te voorkomen (Todd Atkin). Nee, verkrachting is ook geen ‘manier van conceptie’ (Paul Ryan) – zoals er blijkbaar andere ‘methoden’ bestaan. En het is bijzonder pijnlijk om te beweren dat een kind uit een verkrachting ook Gods bedoeling was (Richard Mourdock) en dus geen reden om vrouwen een vrije keus te geven wat met de ongeboren vrucht te doen.

Au, au, au.

Sommige GOP’ers hebben moeite, heel veel moeite met de vrouw-als-concept en zijn de afgelopen jaren betrapt op domme en soms ronduit stompzinnige opmerkingen. Dat bracht het (pro-Obama) PAC American Bridge 21st op een idee: een handleiding hoe tegen vrouwen te spreken – met de nadruk op het taalgebruik. Republikeinen hoeven hun mening niet te veranderen, stelt de voice over hen gerust, ze moeten alleen een aantal giftige termen vermijden. Een hilarische handleiding hoe-met-vrouwen-te-spreken die we u niet willen onthouden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.