Facebook Graph: People who speak Dutch and live in Kyiv, Ukraine

Facebook Graph is er ook in Nederland (stel je taal even in op Engels en gaan). Da’s handig als je een verhaal wilt schrijven en bronnen zoekt. Zoals nu over Kiev.Daar zijn dingen gaande.

Ik probeerde net iemand te interviewen, maar die had plots wat anders te doen, begrijpelijk als de oproerpolitie en het leger door demonstranten is weggejaagd. Dat impliceert vaak a) de massaliteit van de demonstratie, b) de onwil van de sterke arm om op eigen burgers in te hakken en c) dus een forse deuk in de gepercipieerde legitimiteit van het bevoegd gezag. Of een combinatie van die drie. Hoe dan ook – iedereen die op een webredactie zit in te sukkelen, voer even de zoekterm: People who speak Dutch and live in Kyiv, Ukraine in (gewoon: in de zoekbalk van je nu Engelstalige Facebook) en benader de mensen die te voorschijn komen. Vraag dan even of ze met FaceTime aan (kan op je mobiel) naar het betreffende plein willen lopen. Heb je ook een filmpie.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.