[InstantLiveBlog] Straaljagers en partijcongressen

Gijs Holla, lijsttrekker van de PvdA in Leiden, roept op om een congres te beleggen over de aanschaf van de JSF. Holla heeft historisch besef. De PvdA kocht de voorganger (de F16) ook al bijna niet tijdens een congres. Maar helaas gaat zijn historisch besef niet zo ver dat hij zijn eigen partij het vertrouwen gunt een vervanger van dit historische jachtvliegtuig aan te schaffen. In het gekrakeel rond het vliegtuig-in-aanbouw is vergeten dat de F16 op precies dezelfde argumenten stuitte als de JSF nu: te duur. En dat uiteindelijk niet bleek, omdat de F16 veel langer tot volle tevredenheid kon worden ingezet dan ooit werd gedacht. Enfin, de politieke misbaar, de vernauwing van het politieke debat tot een straaljager die er nog niet is, is in tijden van crisis reden om het onderwerp nog even te volgen. Vandaar in de InstantLiveBlog: de JSF.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.