Crossmediale journalistiek vanuit de heuptas

Live TV; gemonteerde TV, live radio of een podcast – het moet toch gewoon te doen zijn vanaf de laptop, ergens in een kroeg of desnoods in een afgeragde bus met een IKEA-bureautje achterin? Waarom zou het tegenwoordig allemaal bakken met geld moeten kosten en bergen ruimte moeten innemen? OK, ik heb eerder aangekondigd om eens te experimenteren met goedkope (lees: gratis) manieren om liveĀ crossmediaal verslag te doen van een stad. Nu gaan we dat experiment echt aan. Eerste test: monteren met YouTube Video Editor. Nee, geen filmpje, maar foto’s. Voor de probeer.

Maar: YouTube is traag met uploaden van de gemonteerde video (in de Video Editor). Tussen deze en de vorige alinea zitten ongeveer vijftien minuten, drie goals en een gemiste penalty van Ajax, uit tegen Barcelona en de video is nog maar op 35 procent van het verwerken. Zeer snel uitzenden kan dus beter op een andere manier (live met Ustream – wat ik nog ga proberen). Of wellicht met audio (Soundcloud, Blogtalkradio – ook nog allemaal van plan om nader te bestuderen).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.