Obama lijkt van teflon

Je zou verwachten dat ‘Benghazi’, ‘IRS’ en het afluisteren van journalisten van AP een deuk in de waardering voor Obama zouden opleveren. Niet dus (zie grafiek). Charles Franklin van Polls and Votes berekende het uitblijven van een deuk. Obama kan, met andere woorden, een aardig potje breken. Zowel voor als na de crises/schandalen blijkt de president nauwelijks averij op te lopen. De publieke opinie is mild kritisch zonder opzienbarende uitschieters. Franklin legt alle 168 polls naast elkaar en concludeert: wel verandering, niet statistisch significant. En dat kan Franklin in één plaatje laten zien (wel knap). Daarin 16 polls voor de Benghazi-hearing en 17 polls daarna. Als u een verschil ziet, mag u het zeggen. Hoe hard professionele pollsters dat al hebben geprobeerd

PrePostHearing

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.