Gevolgd tot in alle uithoeken

Mag je iemand die jou volgt he-le-maal doorlichten op internet om er een stuk over te schrijven? Of heeft iemand, ook al volgt diegene jou, het recht om met rust gelaten te worden? Soms zijn er nieuwe followers van mijn twitteraccount die mijn nieuwsgierigheid wekken. Waarom volgen ze mij? Hoe komen ze op mijn account? Wat zegt het feit dat zij mij volgen over mij (en over hen, uiteraard)? Ik heb met studenten en tijdens een congres aangetoond dat het een half uur kost om op basis van één tweet heel veel over iemand te weten te komen. Privacy op internet is een zeer problematisch begrip. Als je de juiste vragen stelt, de handigheid hebt om te zoeken en informatie slim combineert, kom je verbazingwekkend veel te weten. Ik doe het niet, maar de vraag blijft – hoe ver mag ik actief mijn volgers ‘leren kennen’? <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.