Veertig jaar Watergate

Ik heb het gemist – veertig jaar Watergate schandaal. Je zou kunnen zeggen; de moeder van de alle politieke schandalen. De Washington Post besteedde er vorige week vrijdag, terecht, veel aandacht aan. Met mooie specials, ook online. Vandaag spreken, na jaren weer samen, Woodward en Bernstein samen, met anderen, op een forum over investigative journalism. Probleem: wanneer begint en eindigt een politiek schandaal? Nixon treedt af op 8 augustus 1974 – ruim twee-en-een-half jaar na het verschijnen van het allereerste bericht dat hets chandaal inluidt: Five held in Plot to Bug Democrats’ Office Here

Watergate spreekt vooral voor de verbeelding door die geheimzinnige bron – Deep Throat. Dat bleek FBI-topman Marc Felt te zijn. Jarenlang hield Woodward het geheim. Zelfs Bernstein wist niet wie Deep Throat was. vanity Fair had uiteindelijk de grootste journalistieke scoop van de afgelopen veertig jaar. Zoals het hoort – een ander medium moet de bron een identiteit geven. We kunnen weer een paar dagen smullen van ‘s werelds grootste affaire in de politieke geschiedenis. Of is dat overdreven? Hoe dan ook – tijd voor de trailer van de Oscar-winnende film die er over is gemaakt. <<

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WuaYh9_ZK1U]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.