Anderhalf miljoen Amerikanen roepen op moord Trayvon Martin te onderzoeken

1.456.182 ondertekenaars van een opvallende online petitie. De ouders van Trayvon Martin roepen anderhalf miljoen mensen op een handtekening te zetten onder de brief waarin de State Attorney van Florida Norman Wolfinger (18e district om precies te zijn) George Zimmerman te vervolgen. Voor de moord op hun 17-jarige zoon. Zimmerman, een buurtwacht, heeft toegegeven de jonge Martin in de borst te hebben geschoten. Het slachtoffer was net naar de winkel gelopen om wat snoep te kopen. In een emotionele petitie vragen de ouders online steun om Zimmerman te laten vervolgen. De ‘dader’loopt nog altijd vrij rond.

Trayvon was our hero. At the age 9, Trayvon pulled his father from a burning kitchen, saving his life. He loved sports and horseback riding. At only 17 he had a bright future ahead of him with dreams of attending college and becoming an aviation mechanic. Now that’s all gone.

Norman Wolfinger zit er nog, politiechef Chief Bill Lee Jr. is inmiddels opgestapt. De dood van Trayvon staat hoog op de politieke en media-agenda in Amerika. Spike Lee (regisseur) is een van de ondertekenaars van de petitie, op het programma staat een demonstratie tegen de aanpak van de tragedie. Het ministerie van Justitie, de FBI en de Florida Department of Law Enforcement hebben aangeboden de zaak (mede) te onderzoeken. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.