Content king? Nop!

Content is lang niet altijd koning. Vraag het de economen van Bloomberg maar. Disney: dit jaar nog maar 2/3 van de bedrijfswaarde. Netflix (videoverhuur): onbegrijpelijke prijsstelling na een nog onvoorstelbaarder oorlog met leveranciers en ernstige problemen in Europa. De deal met de BBC (Top Gear) gaat niet door. Kranten: ten dode opgeschreven. Amerikaanse filmindustrie: min vijf procent.

Wat doet het wel goed: Amazon doet het goed, maar (nog) niet goed genoeg. Hun kracht: 9 miljard erbij, niet met 45.000, maar met 1.500 extra mensen. Plus: je betaalt geen BTW op de producten van Amazon. Ze zijn by far het meest efficient. Surveillance is een interessante podcast over internationale markten. Zelfs voor leken. <<

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/31517231″]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.