Open over fouten – The Mirror

Waarom zou je je schamen voor fouten die je maakt? Oké, fraai is het niet (ik kan er over meepraten). Maar eenmaal gemaakt, is weinig irritanter dan er krampachtig mee omgaan. U kent dat wel – een weggemoffelde rectificatie waarin excuses worden aangeboden voor het verkeerd vernoemen van personen of, zoals ikzelf ooit deed, een VVD-minister een PvdA-lidmaatschap aannaaien.

De Britse Mirror heeft voor al het wegmoffelen een stokje gestoken. De fouten in de krant komen in de editie later in een aparte rubriek For the Record. Die rubriek bestond al, nu krijgt ze een prominente plek op ‘de’ twee. En dat is chique. De hoop is natuurlijk dat lezers de krant nog beter waarderen (en vertrouwen). Want met dat vertrouwen in de Britse kranten, blijkt uit onderzoek, gaat het slecht. Maar 58 procent van de ondervraagden heeft enig vertoruwen in de Britse (geschreven) pers. Het afluisterschandaal is de bijl aan de wortels van de onafhankelijke journalistiek in de UK. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.