Radicale transparantie bij The Guardian – nu ook bekend waarover ze gaan schrijven

The Guardian gooit haar DNA te grabbel: de nieuwslijsten (de redactionele planning van wat komen gaat) is in the open. Iedereen die wil kan en mag meedenken. Zo hoopt de krant het publiek in een veel eerder stadium van haar nieuwsproductie in te kunnen schakelen in de hoop het nieuws nog beter te kunnen brengen. De lezer hoeft dus niet bij te sturen als het stuk af is, maar kan actief met journlaisten meedenken over invalshoeken, achtergrondmateriaal en mogelijk zelfs contactpersonen of te stellen vragen. Veel beter dan de krant zelf kan ik het niet verwoorden:

You can tell us what you think of individual stories and suggest lines of inquiry using Twitter by tweeting to the hashtag #opennews. We will retweet a selection in the panel of our tweets opposite. Alternatively, try contacting whichever reporter has been assigned to the story by clicking on the link next to their name and sending them a Twitter message. For anything confidential, ask one of us to follow you and you can send a direct message instead, or if you’d rather not even do that you can send us an email via newseditor@guardian.co.uk – though this is less likely to be spotted than a tweet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.