Wat als al die hulpverleners nu correspondenten zouden zijn?

Kranten bezuinigen meer en meer op hun buitenlandse correspondenten. Zo ontstaan er steeds meer zwarte vlekken op de wereldkaart; gebieden waar wel nieuws is, maar niet meer over wordt gesproken. Vooral hulporganisaties merken dat gebrek aan aandacht. En vaak is aandacht het belangrijkste hulpgoed om een situatie te kunnen verbeteren. Een logistieke oplossing voor een hulporganisatie, waar ik zojuist tijdens een overleg van hoorde, bracht mij op een idee: TMNN – Text Messaging News Network.

TMNN gaat er van uit dat bijna overal ter wereld mobiele netwerken bestaan. Tot diep in Afrika kunnen mensen met een mobieltje bellen. Zeker hulporganisaties hebben over het algemeen prima verbindingen – desnoods via good old radio. Anderzijds zijn er journalisten zat die best in contact willen komen met hulpverleners ter plekke. TMNN is een prikbord (zoals vroeger bij de Albert Heyn) die de hulpverleners ter plekke verbindt met journalisten die met hen willen spreken. Dat kan heel eenvoudig op een mashup.

De site dient tevens als ‘dropbox’ voor alle gewenste gegevens, zoals video, foto’s, tekstbestanden, audiobestanden. Er zijn tekstverwerkingsprogramma’s waarop iedereen zijn werk kan doen, gratis montageprogramma’s voor audio/video. Maar in eerste instantie legt de site contact tussen de hightec journalist met de wens contact te leggen en een hulpverlener die alleen maar kan sms’en. Moet te doen zijn. Voor weinig. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.