Tumblr: tussen tweet en blog

Wie 140 tekens te weinig vindt en een blog te veel, kan zijn hart uitleven met Tumblr. Tumblr biedt de mogelijkheid razendsnel media te delen en af en toe een stukje typen. Niet te lang, niet te kort. Het is mijn ideale (elektronische) notitieblokje voor journalisten. Als je toestaat dat iedereen er in mag lezen, uiteraard. Alle ideetjes voor een serieus artikel verzamel je handig op één plek en je volgers kunnen gaandeweg commentaar leveren. Video, audio, foto’s, zelfs dialogen kun je in een paar handelingen kwijt op internet. De look & feel zijn zelf in te stellen. Een aantal Amerikaanse media hebben een actief account: The Atlantic en Life delen nu al materiaal dat de site of krant (nog) niet heeft gehaald. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.