VV are back!

Als ik ergens de ballen verstand van heb, zijn het gimmicks op internet. Daarom is de rubriek Vrijdagelijkse Vindingen (VV) weer helemaal terug. U begrijpt: dat is cynisch. Om direct maar te beginnen met een verzameling uitingen van Amerikaanse presidenten: The Public Papers of the Presidents of the United States. Handig voor journalisten die intelligent over willen komen of amateur historici die … intelligent over willen komen. Enfin: ‘The Public Papers of the Presidents is published by the Office of the Federal Register (OFR) and is the official publication of United States Presidents’ public writings, addresses, and remarks.’

Naast de presidenten, hebben de Amerikanen ook hun buitenlands beleid gearchiveerd. Wat dacht je van de oprichting van een nieuwe, Amerikaanse inlichtingengemeenschap direct na de oorlog? Truman gaf de opdracht en tot de aanslagen van 9/11 bleef die gemeenschap langs dezelfde lijnen bestaan. De aanslagen bleken een directe aanleiding om de oude structuur op de schop te nemen. Mooi materiaal en makkelijk toegankelijk.

We willen zelf bijhouden waar en wanneer er aanslagen zijn! Dat kan, met behulp van deze kekke database. Mooi vormgegeven, maar behoorlijk onbetrouwbaar: ‘The founder and leader of Netherland’s Pim Fortuyn List political party, Pim Fortuyn, was shot and killed by animal rights activist, Volkert van der Graaf, while he was getting into a limousine in Harderwijk, Netherlands.’ Limousine? Harderwijk?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.