Vrijdagelijkse vindingen

Struinen door mijn eigen posts en tweets levert elke week een verzameling vrijdagelijkse vindingen op. Voor de liefhebber van tools en tricks.

Zou een ouderwetse televisiegids voor internet niet een prachtige uitvinding zijn? Ja. Daarom: LiveMatrix. Met een verwijzing naar de film over het digitale netwerk dat ons doet geloven met beide benen in de werkelijkheid te staan, terwijl we eigenlijk liggen weg te kwijnen in een energiefabriek voor robots.

LiveMatrix houdt alle live events bij en zet die in een handig overzicht. Van sport tot nieuws, van fun tot films. Enige probleem is dat we regelmatig op landsgrenzen stuiten: fragmenten zijn alleen te zien voor inwoners van de US/UK. Zo wereldwijd blijkt dat web niet te zijn. Probeer de vernieuwde iPlayer TV van de BBC maar eens aan de praat te krijgen in Nederland. Radio doet het wel, maar dan kan je beter naar deze site: alle BBC stations handig bij elkaar.

Over radio gesproken: 12.000 stations om op in te tunen. het kan met TunaRadio. Het programma zet ze in een overzichtelijke interface. Er is trouwens heel veel gratis muziek voor handen op internet. Spotify is gevoegelijk bekend (mag ik hopen), net als Shuffler.fm (mag ik hopen).

Daar is nu Grooveshark bijgekomen. Tenminste: voor mij is de site erbij gekomen. Hij blijkt al een tijdje te bestaan. Voordeel van Grooveshark ten opzicht van al die andere sites: je kan de muziek heel eenvoudig embedden. Dat kan met Worpdress alleen via LiveWriter. Een voorbeeld kan ik nu dus even niet laten zien.

Veel handigheidjes vind ik trouwens hier, hier en hier. Ik struin er dagelijks via rss even langs en twitter over zaken die mij er opvallen. Dat zou u nu ook zelf moeten kunnen. Voor al die anderen blijf ik speuren. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.