Drie premiers in de blogosphere

Balkenende, Cohen en Wilders (in alfabetische volgorde) gooien bij de verkiezingen van 9 juni waarschijnlijk de hoogste ogen, hele grote verrassingen (Halsema, Pechtold, Roemer) daargelaten. Maar hoe scoren zij in de blogosphere – what’s the buzz of these boys?

Met Blogpulse kunnen we die vraag razendsnel beantwoorden. De zoekmachine speurt de blogosphere af en plot het aantal vermeldingen van de opgegeven term tegen het totaal aantal onderzochte blogberichten. De twee pieken van Wilders kunnen worden verklaard door de rechtszaak en de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. De piek van Balkenende wordt verklaard door de val van het kabinet en de piek van Cohen uiteraard door zijn herintreding in de nationale politiek. Cohen en Wilders scoren in de blogosphere de meeste buzz (percentage van totaal aantal berichten dat over hen gaat). Balkenende domineert alleen als zijn kabinet is gevallen en alle bloggers direct in de pen klimmen. Balkenende heeft dus nog wat werk te verrichten – want wie niet over de tong gaat, verliest (politiek) terrein. <<

#

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.