[Den Haag] Leers beste CDA-kandidaat

UPDATE: De inkt van onderstaand bericht is nauwelijks droog of het gezaag aan Balkenendes stoelpoten is hoorbaar op internet. Hier en hier zetten delen van zijn achterban het stuk gereedschap tegen de zetelondersteuning … Ik schreef het al eerder: het beste dat het CDA het afgelopen half jaar kon overkomen, was het vertrek van Leers uit Maastricht.

Crimefighter, rechte rug, katholiek en gerespecteerd op straat. Hij heeft de kwaliteiten die Balkenende ontbeert, maar in een vechtkabinet met de PVV en VVD wel heel hard nodig zijn. Maar Leers is ondergedoken. Sinds zijn glorieuse vertrek uit de Maastrichtse politie hebben we niets meer van hem vernomen.

Bereid hij zich in alle stilte voor op een ‘aanval’ op rommelpremier Balkenende? Peilt hij achter de schermen de steun binnen de partij voor zijn kandidatuur?

Het partijbestuur heeft Balkenende op het schild geheven in de hoop de discussie over zijn geschiktheid de kop in te drukken. De leden moeten er nog wel formeel hun goedkeuring aan geven. Dat kan tijdens het volgende congres. Ik ben niet actief binnen het CDA, maar het lijkt mij dat Balkenende is uitgespeeld. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.