[Bizar] Katholieke opsporingsdienst Bilthoven

De gemeente Bilthoven geeft adresgegevens van ‘katholieken’ die nieuw in de gemeente komen wonen door aan de kerk. De kerk neemt vervolgens contact op voor een ‘gesprek’. 

De moederkerk heeft een uitstekende inlichtingenpositie. Mijn moeder woont nu een half jaar in Bilthoven. Vandaag belde een in en in keurige vrouw haar op met de vraag of ze eens langs mocht komen voor een praatje. Mijn moeder was niet eens verbaasd. De katholieke kerk krijgt van de gemeente Bilthoven namelijk de adresgegevens van ‘schaapjes’ die zich in de gemeente vestigen. ‘Wist je dat niet? Oh, nou, ik heb een aantekening dat ik katholiek ben’, zei mijn moeder. ‘Ik zou niet weten hoe ik daarvan afkom.’

Het gesprek verliep overigens uiterst correct. Alle redenen die mijn moeder aanvoer om afscheid te nemen van de Moederkerk waren te weinig overtuigde de vrouw die haar belde niet om ook afscheid te nemen. Mocht mijn moeder ooit de behoefte hebben toch met een katholiek van gedachte te wisselen, dan mocht ze uiteraard altijd bellen. Keurig. Bij zo’n vrouw zijn je adresgegevens wel in goede handen. Bij de gemeente Bilthoven blijkbaar niet. Rest de vraag hoe je katholiek ‘af’ raakt – hoe ontvriend je de paus? <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.