SOULFOOD: Muziek op internet

Zaterdag 3 januari viert Soulfood haar eerste lustrum. Vijf jaar lang elke zondagavond de allerbeste muziek ooit (vijf jaar zeuren en nog steeds geen site).

Voortgekomen uit de behoefte om de Top 2000 ‘zwarter’ te maken is het lokale programma (te horen op Unity FM) uitgegroeid tot een zoektocht naar de meest prachtige muziek. Drie man sterk voeden de luisteraar in en rond Leiden twee uur lang op. Ik mag zondag aanschuiven – hell, ik heb het ooit allemaal bedacht (de naam is van Mathijs Tollerton).

Dan mag je niet met lege handen komen. Ik mis de radio. Dus ga ik zondag maar een rubriek opeisen. Voor de honderste keer, trouwens: muziek op internet. Muziek 2.0. Niets illegaals, niks geen torrents, maar geheel gratis de meest prachtige muziek ter wereld. Voor minder doen we het niet. Dus: elke maand een bijdrage van mijn hand over de mooiste klanken via internet. Voor iedereen te horen (dus niet alleen iPhone eigenaren).

En om er al één weg te geven: ik heb gisteren de podcast van NPR’s All songs considered gedownload en luister nu op mijn telefoon naar een prachtconcert van Josh Ritter. Koste me een kwartiertje downloadtijd. Da’s helemaal niks voor een gratis concert. Luister vooral naar de toegift: een adembenemende versie van The River. Prachtig en SOULFOOD waardig. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.