VV (5)

Geinig. Enfin: we kunnen weer beginnen. Alle werkzaamheden even aan de kant geschoven voor de wekelijkse oogst aan feeds die ik doorheen de week (sorry, Vlaamse tekst moeten redigeren) heb verzameld. Meten is weten: hier de top 5 van minst verkochte kantoorspulletjes in 2009. Wist u dat de punaise ernstig onder de economische crisis te lijden heeft? Ik niet.

Dit vind ik dan wel relevant: gratis internet in treinen. Eurlings gaat er 16 miljoen euri voor uittrekken. Dat maakt het reizen van en naar Amsterdam poepiechique. E’en probleem: veiligheid. Als de treinen van en naar schiphol nu al bol staan van de virussen from all over the world, straks ook van computervisurussen van all over the net?

Onderzoeken we in Nederland waar onze subsidies naartoe gaan? Cameron (Conservatives) kwam eergisteren hard in aanvaring met Brown over subsidies die de britse overheid aan een mogelijk extremistische organisatie gaf. De BBC meldt: ‘The row relates to two Muslim schools in Slough and Haringey, north London. Mr Cameron says these were set up by “an extremist Islamist foundation” which was a front” for Hizb ut-Tahrir, a group which campaigns for an Islamic state across the Middle East.’  Met geld van de overheid, dus. Waar gaat ons geld heen?

Het artikel wil ik nog lezen, de eerste alinea is natuurlijk geniaal. Briljante inleiding als je weet dat mensen toch wel blijven lezen en je aan ruimte geen gebrek hebt: November 9 is one of those strange dates haunted by history. On November 9, 1989, the Berlin Wall fell, signaling the collapse of the Soviet empire. The Nazis organized Kristallnacht on november 9, 1938, beginning their all-out campaign against Jews. On November 9, 1923, Hitler’s Beer Hall Putsch was crushed in Munich, and on November 9, 1918, Kaiser Wilhelm II abdicated and Germany was declared a republic. The date especially hovers over the history of Germany, but it marks great events in other countries as well: the Meiji restoration in Japan, November 9, 1867; Bonaparte’s coup effectively ending the French Revolution, November 9, 1799; and the first sighting of land by the Pilgrims on the Mayflower, November 9, 1620.

En we eindigen met huiswerk. Ook voor mij.  Prettig weekend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.