Grote dreiging: politieke hackers

“President-elect Barack Obama should create a new White House office to protect cyberspace from hackers, thieves and foreign agents, coordinating security efforts across U.S. military, intelligence and civilian agencies, according to a new report from a panel of leading government and industry experts to be made public monday on Capitol Hill”, schrijft Wired.

Hackers met gevoel voor politiek-bestuurlijke gevoeligheid kunnen hun hart ophalen. Obama is de new elected ICT president van Amerika. In zijn databases is het één en ander aan beleidsvoornemens te halen.De netwerken van Capitol Hill zijn dankbare doelwitten voor nieuwe spionage.

Hackende Chinezen
Eerder vorige maand melde de Financial Times dat Chinese hackers het netwerk van het Witte Huis op de korrel hadden genomen. Eenmaal ingebroken bleken de ‘inbrekers’ in staat informatie te stelen voordat systeembewakers de netwerken waterdicht konden krijgen. Volgens een niet ander genoemde bron een ‘kat en muis spel’.

Vijandige omgeving
Ook adviseur Paul Kurtz waarschuwde al in september van dit jaar voor de gevaren in cyberspace. Hij noemde de virtuele werkelijkheid zelfs een ‘vijandige omgeving’. ‘We ontwikkelen voor miljoenen dollars producten en technologie die voor niks worden gestolen. Maar niet alleen intellectueel eigendom verdwijnt, ook gegevens over individuen.’

Plus 150 procent
Vanaf februari 2008 bestaat de Commission for Cyber Security for the 44th Presidency. Zij becijferden een toename in het aantal aanvallen op federale bureaus in Amerika: van 5143 in 2006 tot 12.986 in 2008. Een toename van meer dan 150 procent. ‘We hebben veel gedaan – maar we moeten nog meer doen om deze oorlogen te winnen.’ Niet alleen hackers vanuit andere staten, maar ook staatloze terroristen en de georganiseerde misdaad doen steeds meer moeite bij overheden in te breken. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.