Hypocriet

Turkije is een gidsland – een voorbeeld en sjabloon voor de rechtsstatelijke organisatie van opvang van vluchtelingen in de regio. Een alinea in de onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet. De verbazing dat Jesse Klaver (GeoenLinks) die tekst afwees, was groot. 

Nederland onbestuurbaar door een principiĆ«le houding van een partij over een punt dat een detail was, ‘zo klein’, mat Rutte met duim en wijsvinger de lengte van een penis bij -4 voor de camera. Bizar. 

Dezelfde premier die bij hoog en bij laag volhoudt dat Turkije in niets een rechtsstaat is en om die reden maar beter ministers-op-campagne  kan thuislaten en toetreding tot de EU voorlopig op de buik kan schrijven. Een land dat journalisten oppakt, de banden met het westen doorsnijdt en een klopjacht is geopend op tegenstanders van het regime. 

Een land dat is gezakt voor Europa, maar goed genoeg is voor onze vluchtelingen die een nieuwe winter tegemoet gaan. 

Godzijdank (cynisch, mensen) is dat op papier allemaal prima geregeld. In de klinkende taal van (internationaal) juristen. Zo goed verwoord dat Turkije er school mee maakt en Tjeenk Willink Samsoms idee het liefst over heel Noord-Afrika uitsmeert. 

Samsom, u weet wel, die geplaagde visionair van de PvdA die het veld moest ruimen voor de Asscher omdat de partij anders onderuit zou gaan tijdens de verkiezingen,  alsnog onderuit ging en daarom nu weigert mee te regeren – niet principieel, zoals De Jessiah, maar omdat ze er geen zin in hebben. 
Er zijn momenten dat ik door de hypocrisie de politiek niet meer zie. Stop de klok. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.