Twitter Moment: nieuwsbrief van tweets

Twitter Moments is nu ook in Nederland te gebruiken. En dat is handig voor bloggers en journalisten: zij kunnen nu in één oogopslag een hele collectie artikelen of tweets bij een artikel of onderwerp delen, vastmaken aan hun profiel en zelfs embedden

Twitter heeft twee grote nadelen: 1) tweets zakken weg in een tijdlijn en 2) tweets zijn maar korte berichten. Voor beide bezwaren is nu één oplossing: Moments. Een Moment is een verzameling tweets en die verzameling is weer als één tweet te delen. Ingewikkeld? Nee hoor, maar u moet even denken in termen van een verhaal – en dat zijn we bij Twitter niet zo gewend. Daarom een voorbeeld.

Ik blog (zoals nu). En dat doe ik een aantal keer per week. Tot voor kort twitterde ik die blogs stuk voor stuk. Maar: dan zakken ze weg in de tijdlijn van anderen. Jammer, want ik wil graag in één keer mijn meest actuele blogs kunnen twitteren: allemaal dus. En al helemaal als ze over hetzelfde onderwerp gaan. Ik wil dus geen individuele blogs delen, maar een bundeltje blogs. Dat bundeltje zet ik vast aan mijn profiel of embed dat in mijn blog (zie hieronder).

Elke keer als ik een nieuw artikel heb geschreven (zoals deze), kan ik de url daarvan weer delen met een tweet en de tweet toevoegen aan Moments. En zo bouw ik mijn eigen corpus aan publicaties op die met één druk op de knop weer is te delen. Dat kan door de tweet met het moment te embedden (zie hieronder) of door het moment zelf te embedden (zie daaronder).

 


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.