Heel veel vrouw en een vrijwel onzichtbare Hillary

Als de lancering van Clintons campagne zich laat typeren, dan door afwezigheid. Haar kandidatuur werd bekend gemaakt door haar campagnechef, John Podesta. Met een mailtje. Verwachtte iedereen een speech voor een uitzinnig gezelschap, het bleef bij een tweet en een filmpje. Het blijft dan ook raden naar haar programma. Wat wil ze nu met Amerika en waarin neemt zij afstand van haar baas – Obama? We weten het niet. Hillary Clinton is op weg naar Idaho: de staat met de eerste primary. En daar moeten we het dan maar mee doen.

Wat hebben we wel? Een filmpje met veel vrouwen: zoals een (alleenstaande) moeder die verhuist omdat haar kind goed onderwijs verdient. Een andere vrouw met kampioenstomaten. Een man die een zaakje begint. Een vrouw die na vijf jaar kinderen opvoeden weer aan het werk gaat. Twee jonge ouders die een kindje verwachten. Een afgestudeerde vrouw. Een homostel. Een jochie. Een vrouwelijke pensionado. Nog een stel, met een hond die uit de vuilnisemmer snoept. Een hardwerkende ondernemer (man). En Hillary. Op het eind. Voor haar huis (?).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.