#LDPolitiekLive: Herinrichting Beestenmarkt en ‘onbegrijpelijke handhaving’

LEIDEN – Een slimmere inrichting van de Beestenmarkt Leiden en een onbegrijpelijk handhavingsbeleid van het alcoholverbod in Katwijk waren de speerpunten van Gijs Holla (PvdA Leiden), respectievelijk Klaas Jan van der Bent (ChristenUnie Katwijk) woensdag bij LD Politiek Live.

,,Het Katwijkse nachtleven is een stuk rustiger dan het jaren geleden was”, zegt Klaas Jan van der Bent woensdag in LD Politiek Live. Om de overlast die er nog is tegen te gaan, werkt Katwijk aan een Collectieve Horecaontzegging. ,,Wij zijn voor goed, gezellig en gezond uitgaan. Als er uit de horeca initiatieven komen om dat te bevorderen, werkt de ChristenUnie Katwijk daar graag aan mee.”

Restaurant
De handhaving van de regel alcohol ‘18+’ vindt de lijsttrekker van de ChristenUnie niet uit te leggen. ,,Als iemand van 17 jaar in een restaurant een biertje drinkt, is hij strafbaar. Gaat hij daarna naar de kroeg en bestelt hij er vijf, is er niets aan de hand. Dat is een onduidelijk signaal.”

Geparkeerd
Holla pleitte woensdag voor een nieuwe inrichting van de Beestenmarkt om de sociale controle tijdens het uitgaan te kunnen verbeteren. Portiers en horecaondernemers hebben aangeven elkaar te willen zien. ,,Ze willen elkaar van de overkant van de straat kunnen aankijken.” Nu belemmeren geparkeerde auto’s of busjes het zicht. ,,Daar kunnen we in de inrichting van straat best iets aan doen”, aldus Holla.

Probleem
Met een 6,5 en een 6,1 scoorde Gijs Holla tijdens de uitzending het rapportcijfer dat Leidenaren geven voor veiligheid en leefbaarheid in de wijken overigens een vol punt lager dan de bevolking zelf. Daarmee is er nog altijd een probleem in de stad, aldus de PvdA-voorman. ,,De cijfers in Noord en de Kooi zijn een stuk lager.” Hij wil de overlast in deze wijken onder meer aanpakken met samenscholingsverboden en in het uiterste geval camera-toezicht.

Volgende week zijn de SGP uit Katwijk en de Partij voor de Dieren uit Leiden te gast om te spreken over (Jeugd)zorg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.