[Scandalous Friday] Het besmettingsgevaar van schandalen

Paula Broadwell is terug in de publiciteit. De biograaf/minnares van generaal David Petraeus gaf zelfs een interview aan een lokaal televisiestation. Het eerste sinds het aftreden vaan haar geliefde, november 2012. Ze was naar het gebedsontbijt van de YMCA in Charlotte gekomen omdat  the prayer breakfast today, was to speak about redemption and slowing down in life and finding purpose’. En daar heeft Broadwell veel, heel veel behoefte aan. De vraag is – heeft het aftreden van Petraeus ook haar gedrag in de affaire ‘verschoond’ of blijft ze besmet door haar rol als minnares?

“I’ve been focusing on my family – and, again, this whole breakfast is a reminder of what should be first in one’s life and I’m thankful to have that reminder,” she said. “At the end of the day, I count my blessings being in this wonderful country and our wonderful community and having such a wonderful family and opportunities and the opportunity to rebuild.”

Volgens Ari Adut beperkt een schandaal zich niet tot degene die een morele code heeft gebroken – David Petraeus in dit geval. Een schandaal ‘besmet’ ook anderen in de omgeving van de ‘overtreder’. In casu Petraeus niet alleen zijn minnares, Paula Broadwell, maar ook het militaire apparaat waar hij werkte. voordat hij de baas van de CIA werd. Na Petraeus’ affaire, zoomt de Amerikaanse pers meer en meer in op seksschandalen in het Amerikaanse, militaire apparaat.

Zo woedt al geruime tijd een seksschandaal bij het opleidingscentrum Lackland van de Luchtmacht. Daar zou al geruime tijd sprake zijn van seksuele intimidatie door instructeurs en is één van hen veroordeeld vanwege verkrachting. Het schandaal richt zich op het ‘management’ van de basis; zij zouden te weinig hebben gedaan of te laat hebben ingegrepen toen signalen van seksuele intimidaties of erger bekend werden. Deze week werd ook bekend dat de eerste vrouwelijke instructrice in staat van beschuldiging is gesteld.

“A former wing commander, a former group commander and three former squadron commanders, as well as a senior noncommissioned officer, were disciplined last fall after an investigation into instructor sexual misconduct at Joint Base San Antonio-Lackland, said Maj. Lori Hodge, a spokeswoman for the Air Education and Training Command.”

David Petraeus is na zijn ontslag even onder de radar verdwenen om aan zijn huwelijk te werken. Deze week werd hij hoogleraar aan de University of Southern California. Hij was al visiting professor aan de City University of New York. <<

* De Britse National Portrait Gallery vraagt uw hulp – kent u deze vrouw (zie foto)? Ze is getekend op de achterkant van een portret van Christine Keeler (links op de foto), de spil waar het Profumo-schandaal (begin jaren zestig) draaide. Minister John Profumo moest een relatie met Keeler toegeven; die relatie was niet alleen buiten zijn huwelijk, Keeler was ook bevriend met de Russische Marine-attachée Yevgeny Ivanov. En dat lag tijdens de Koude Oorlog allemaal bijzonder gevoelig. Het portret van de onbekende vrouw is getekend door Stephan Ward, een osteopaat die met Keeler en Profumo feestte in diens Buckinghamshire huis in Londen. Als u meer weet, mag u mij mailen.

keeler-2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.