Tool: Spundge

Het heeft lang geduurd: een tool die een zoekmachine, Tweetdeck, Facebook, Google Raeder en Delicious combineert. Nou, het is er en ik ben, binnen vijf minuten, verkocht. Spundge combineert de beste tools die ik nu nog noodgedwongen los van elkaar gebruik. Met Spundge zoek ik op sociale media en in mijn feeds heel specifiek naar onderwerpen (nu even Leiden, hyperlokale journalistiek en 3 oktober) en volg ze ook. Mijn zoekopdracht actualiseert zichzelf dus. Ik kan mijn collecties delen met anderen. Zij kunnen mijn collecties aanvullen of overnemen. Zo ontstaat al snel een corpus waar deelnemers (lees: redacteuren) op kunnen inhaken en helpen uitbreiden. Spundge is nu nog beta, iedereen kan zich aanmelden. Ik zou het doen. Het maakt het leven van een journalist en collega’s die mee willen doen, een stuk eenvoudiger. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.