SoulfoodRadioOnline: The Bergamot

Ongecompliceerde, prettige pop met een snik in een mooie vrouwenstem; de The Bergamot komt met een derde album, Static Flowers. Het duo (altijd een wat lastig concept met een toch heel duidelijk hoorbare band op de achtergrond) duidt haar eigen muziek als organic pop, ‘ pop with out all the processing, its stripped down, real.’ Als de bandleden Jillian Speece en Nathan Hoff daarmee bedoelen dat ze zorgvuldige composities afleveren, dan geloof ik het ook. De nummers zijn ideaal voor een Radio 2 Zomeravond, voor wie zich geen buil wil vallen, maar toch wil pronken iets nieuws te hebben ‘ontdekt’. Wie van de nieuwe koers van Ilse de Lange houdt, maar toch het originele Amerikaanse geluid prefereert boven de Achterhoekse ripp off is dit een prima plaat.<<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.