[Tool] Prismatic: de intelligente Google News

Ik ben grootverbruiker van Google News geweest. Tot gisteren. In mijn tijdlijn van Twitter kwam een link naar Prismatic voorbij. Een nieuwe curator die ‘leert’ van mijn interesses. Ook dat had ik eerder gehoord. Maar deze keer was ik echt onder de indruk van die leercurve. Prismatic gaf me na een half uurtje piemelen al vier nieuwe ideeën voor een blogpost. Kijk, dan doe je het bij mij verdomde goed. Hoe? Heel eenvoudig. De site (binnenkort ook op iPhone en Android) heeft een heuristische cirkel als dna. Je voert wat sociale media in, Prismatic gaat eens kijken wat daar zoal in staat en vult dat aan met eigen materiaal van het net en presenteert dat op een overzichtelijke manier. Bij elk verhaal dat de tool presenteert, zet het ‘gerelateerde’ artikelen. kan je meteen zien of het zin heeft er ook nog eens over te schrijven of dat je de zeventiende blogger bent die het verhaal nog eens herkauwt. Ik vind het een briljante dienst. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.