Het einde van de universiteit? En de Kony-meme verklaard

Democratiseert sociale media de universiteit of zet het de bijl aan haar wortels? Onderzoeker Juan Carlos de Martin dacht het eerste, maar concludeerde na onderzoek het tweede. Het Berkman Center for Internet & Society geeft hem de ruimte om zijn argumentatie nog eens op te zetten – en gelijk. Volgens de onderzoekers aan Harvard zou Carlos de Martin wel eens gelijk kunnen hebben.

Hoe kan het dat een film op YouTube zo ongelofelijk veel wordt bekeken – Kony2012. De film over de Ugandese warlord Joseph Kony. De film kent de nodige feitelijke uitdagingen, om het zo maar eens te zeggen. Toch gin-ie er bijveel, heel veel mensen, in als koek. Ruim 87 miljoen keken naar de documentaire. Op Harvard zochten ze een antwoord.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.