Gezocht: zestien pagina’s analyse door Thom Meens. Wie?

De samenvatting heb ik al kunnen lezen in NRC handelsblad, ik wil graag het origineel hebben. Net als de redactie van Nieuwsuur en de heer Vandermeersch. Ik hoopte via Twitter wat NRC Redacteuren te verleiden om een kopie van hun exemplaar toe te zenden, maar die hebben het rapport ook niet, meldt de Volkskrant (volgens Elsevier – niet kunnen terugvinden). De kwestie is nieuws, Vandermeersch beloofde openheid van zaken – tenminste: hij schreef in zijn blog, dd. 24 februari j.l.

Ik schreef al eerder op de site en in de krant dat het medisch geheim niet een journalistiek geheim is. Een betrouwbare en citeerbare bron vertelde ons gegevens on the record. We publiceerden die naar eer en geweten. Om onze eigen afweging te toetsen zullen we vragen aan een deskundig buitenstaander om onze berichtgeving kritisch tegen het licht te houden en zullen we zijn bevindingen in de krant publiceren.

Dat laatste is inderdaad gebeurd, zij het voor een verhaal van deze omvang, impact en uniciteit wat magertjes. Er is onderhand heel wat naar buiten gekomen, maar de discussie zou echt verrijkt worden als we allemaal het rapport gewoon mogen lezen. Dat kan een geanonimiseerd exemplaar zijn. Ik hoef geen naam en toenaam (die zoek ik er, desgewenst) zelf wel even bij). Ergo: de jacht op de zestien van Meens is geopend. Wie kan mij er aan helpen? Ik wil er graag een nieuwe generatie journalisten mee opleiden. Want we kunnen allen maar leren van onze fouten. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.