The Guardian ligt op straat

The Guardian gooit haar nieuwsdesk volledig open. We konden al een tijdje de newslists meelezen (zeg maar: de planning van de redactie, wat de heren en dames journalisten die dag gaan doen), nu heeft de krant besloten daar ook een blog onder te hangen. Een live blog om precies te zijn. De verslaggevers doen dus verslag van de Making of The Guardian. Dat levert een lange stroom van groene en rijpe berichten waar de journalisten druk mee in de weer zijn.

Maar waarom?

Het levert The Guardian goede ideeën op. Hoewel – goede ideeen. The Guardian werd op belangrijke nuances gezet en merkte dat in de communicatie met burgers het een en ander kon worden verbeterd. Het beschikbaar stellen van de redactionele matrix met uitstaande verhalen levert nog geen Watergate-achtige leads op. Anderzijds: we mogen niet te streng zijn voor de krant. Ze zijn net begonnen met het open stellen van de redactie voor lezers. En vandaag krijgen we er een live verslag bij. Om nog makkelijker de drempel over te gaan en onze kennis te delen met die van redacteuren bij The Guardian. Nog even en de krant ligt virtueel op straat. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.