Roept u maar: Nieuw genre in (internet)journalistiek?

Hij verscheen eerder op mijn zuster/broeder blog over de Amerikaanse verkiezingen – ElectionDeskUSA deze mashup van Joost Vullings (Radio 1) en muzikant Longbridge. Mijn vraag: is het een journalistiek genre? Vullings vertelt een verhaal (hij gebruikt immers quotes uit diverse speeches van Republikeinse kandidaten). Daaronder staat catchy muziek, zeker. Maar die combinatie is niet per se nieuw in de journalistiek. Denk aan (elke) radio of televisiedocumentaire. Ook daar wordt muziek gebruikt om een item te ‘ondersteunen’. Is het nieuw? Nee, want het is een mix met samples – alleen komen die samples nu uit de actualiteit. Vullings & Longbridge zetten ons voor een raadsel. Wat moeten we hiermee? Roept u maar!

_
[soundcloud url=”http://soundcloud.com/longbridge/elephant-race-oops-edit-ft”]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.