Amerikaans woord van het jaar 2011: pragmatisch

Het verband is niet direct helder, maar geheel toeval kan het ook niet zijn. De Amerikaanse woordenboekengigant Merriam-Webster koos pragmatisch als woord van het jaar. In tijden van crisis kan je zaken ook beter ‘pragmatic’ aanpakken dan principieel. Er is natuurlijk niets mis met principes, maar je moet ze wel kunnen betalen.

Waarschijnlijk de reden waarom Amerikanen de betekenis van woord het meest in de database van Merriam-Webster opzochten – in tijde van crisis zijn principes rekbaar en kan je beter willen wat je krijgt dan krijgen wat je wilt. Een goede tweede werd overigens het woord austerity – de maatregelen die regeringen moeten treffen om hun economie weer op de rails te krijgen om zo het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen. Austerity won vorig jaar al, vandaar de wat pragmatische keus van de woordenboekenredactie voor de winnaar van 2011. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.