Sterk beeld – maar wat is de kracht?

Photobucket

Moeten alle jonge mannen van twintig hun leven in de waagschaal leggen of moeten de huidige twintigers de vorige generatie danken dat ze dat niet meer hoeven? Bovenstaand beeld is sterk. Maar wat is de zeggingskracht precies? Katie Pavlich is er uit: ‘Occupy Wall Street protestors will never know what it is like to storm the beaches of Normandy, instead, they only know how to storm around the streets of our cities demanding more free stuff without lifting a finger to actually earn what they want. It truly is pathetic and sad.’ Zij kiest dus voor de heroïek van de linker foto. Maar links is wel voorwaarde voor rechts – de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om te protesteren en het oneens te zijn met Katie. Kortom: een sterk beeld. Zeker. Sterk ambigu. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.