Naomi Wolfs eerste slag in de Nieuwe Amerikaanse Burgeroorlog

Ik doe altijd heel erg mijn  best om Naomi Wolf – het geweten van de morele superioriteit – te begrijpen en te volgen. Maar het lukt me lang niet altijd. Stukken als deze, over het gecoördineerde optreden van de Amerikaanse staat en de dieper liggende, verborgen economische belangen in het Congres, helpen daar ook niet bij, moet ik eerlijk zeggen. De analyse dat Congresleden geld verdienen aan hun eigen investeringen, is niet nieuw. De Nederlandse hoogleraar Laurence van Lent wees ons daar in 2010 al op. Dat de staat dat belang op nationaal niveau verdedigt door Occupisten lokaal in elkaar te slaan … Ik vrees dat mevrouw Wolf hier de draad, de weg en het licht een beetje kwijt is geraakt. Hoewel dat zeer waarschijnlijk aan mij ligt – ik vrees de punten inderdaad niet juist met elkaar te kunnen verbinden

So, when you connect the dots, properly understood, what happened this week is the first battle in a civil war; a civil war in which, for now, only one side is choosing violence. It is a battle in which members of Congress, with the collusion of the American president, sent violent, organised suppression against the people they are supposed to represent. Occupy has touched the third rail: personal congressional profits streams. Even though they are, as yet, unaware of what the implications of their movement are, those threatened by the stirrings of their dreams of reform are not.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.