Harvard/MIT construeren kristallen bol voorspellen economische groei

Wat is economische groei? ‘Productieve kennis’ – kennis, kunde en de algemene know how van een gegeven bevolking om bepaalde producten te maken. En als je die productieve kennis als fundament van economische modellen maakt, zoals Ricardo Hausmann (MIT) en Cesar A. Hidalgo (Harvard) hebben gedaan, dan outperformen ze gangbare modellen. Economische groei zit ’em in producten en wat je maakt

… are vehicles for knowledge, but embedding knowledge in products requires people who possess a working understanding of that knowledge.

Landen met veel kennis maar weinig rijkdom zullen dus potentieel harder gaan groeien dan landen met weinig kennis en veel rijkdom. Beide economen maakten op basis van deze logische assumptie een 300+ tellende atlas. Ook voor leken (waar ik mijzelf onder reken) zeer leesbaar. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.