[Column Soulfood] Drummers moeten drummen

Moeten drummers zingen? Ringo Starr, Phil Collins, Mac Fleetwood bewijzen dat drummers vooral moeten drummen. Don Henly, Dave Grohl en Levon Helm bewijzen het tegenovergestelde. De eerste drie kent u waarschijnlijk direct. De tweede lepelen de makers van Soulfood moeiteloos op (kleine quizz?). Voor ons stervelingen: Dave Grohl is ex-Nirvana en Foo Fighter-drummer, Helm tikte de maat bij The Band. En Don Henly pik ik er vandaag uit. Hij is lead singer/drummer van The Eagles – na The Carpenters en Traveling Soldier van de Dixie Chicks een heimelijk genoegen. Niet vanwege mijn persoonlijke overtuiging dat The Eagles muzikaal ondergewaardeerd zijn (laten we het er op houden dat het hele aardige sessie-muzikanten zijn), maar vanwege twee andere redenen … [lees verder met audio]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.