Geriatrische laptop twee

Natuurlijk kan je met de iPad op WordPress werken aan mijn blog. Ik vergistte mij verschrikkelijk toen ik het tegendeel beweerde. Er is voor bloggers met een iPad gewoon een app (gratis). Die loodst je door je blog.

Met het volume een beetje aan, tik je er lekker op los. De geluiden zijn die van een typemachine.

Dat linken in de tekst lastig gaat, dat je html moet kunnen om je blog van plaatjes te voorzien – dan zijn we te kritisch. Kan allemaal wel op mijn Android telefoon, trouwens. Wat (cynisme) een groot nadeel van mijn telefoon is.

De app bootst niet alleen het geluid na, hij reduceert mijn moeders tablet ook tot een fysiek tot een typemachine. Eentje die zo traag is dat-ie klinkt als een Geigerteller met de hik. Hij maakt wel geluid, je weet dat er wat gebeurt, maar je ziet niet waarom.

Dat merk je over een paar jaar, op deze on-ergonomische toetsen zonder feedback. Ik heb na dit stukje hetzelfde gevoel als na een avondje jiu jitsu. Pijnlijk, stroef, verrot. Inclusief de trots mijn grenzen weer te hebben verlegd en al die aanvallen op mijn lijf met een glimlach te hebben ontvangen. Nee, geef voor het betere typewerk maar een computer met ouderwets toetsenbord. Om te rammen, dat is. Net als op donderdagavond in de dojo. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.